Bonusové fakty:

  • Orcas získava svoju divokú povesť primárne kvôli tomu, že budú jesť skoro všetko, čo je užitočné, vrátane žralokov, veľrýb, vtákov, pečatí, kalmárov, rýb, iných delfínov atď. oni tiež príležitostne dočasne plávať sami za účelom chytiť občerstvenie z brehu alebo ľadu.
  • Orkáči sú na vrchole potravinového reťazca, aby sa povedali, dokonca aj nad Veľkým bielymi žralokmi, ktorých Orcas bežne zabíjajú a jedia. Orca nemá nad sebou žiadneho prirodzeného predátora; sú viac či menej "králi oceánu".
  • Rod rodu "Orcinus" znamená "alebo patrí k kráľovstvu mŕtvych"; vedecké meno Orcas Orca pochádza z rímskeho boha smrti a podsvetia Orcus.
  • Orcas môže spôsobiť, že žraloky a lúče sú úplne nepohyblivé tým, že ich držia hore nohami. To má tiež výhodu, že tieto zvieratá nebudú schopné poškodiť Orca. S žralokmi to zvyčajne zabije žralok v priebehu asi 10-20 minút, pretože žraloky sa musia pohybovať vodou na dych, na rozdiel od Orcasu.
  • Orcas je známe, že pomáha veľrybám v lovu veľrýb. Akonáhle sa zabije veľryba, pokúsi sa orkác zobrať nejaký z mŕtvych mŕtvych kôrov predtým, než sa dá priviesť na loď.
  • Mimo Orcasu v zajatí nikdy nebol potvrdený prípad, že Orca zabila človeka a len niekoľko divokých Orcasových útočiacich na ľudí, kde Orcas zamieňal ľudí za svoje normálne jedlo alebo sa len zdalo, že sa hrajú s ľuďmi na zábavu, je bežné s mnohými druhmi delfínov. Záchranný Orcas však napadol človeka omnoho častejšie a niektoré útoky boli smrteľné.
  • Predtým ako boli známe ako Orcas, Killer Whales boli nazývané čierna ryba a väčšinou "Grampus".
  • Orcas môže žiť až vo veku 90 rokov vo voľnej prírode, aj keď typickejšie vekové rozpätie je od 30 do 50 rokov. V zajatí majú tendenciu žiť len asi 20 rokov.
  • Dospelí samci Orcas obvykle vyrastú asi 30 stôp dlhý, zatiaľ čo dospelá samica Orcas rastie na približne 20 stôp dlhá. Ich hmotnosť sa pohybuje od 3 do 10 ton.
  • Samice samice sa môžu chovať až do veku 40 rokov.
  • Orky sa nachádzajú vo všetkých oceánoch sveta, ale sú častejšie nájdené v oblasti Arktídy a Antarktídy, ako aj mimo severozápadného pobrežia Ameriky a pozdĺž západného pobrežia Kanady.
  • Rovnako ako ostatné delfíny, Orcas používa echolokáciu na lov. Rovnako ako väčšina ostatných delfínov sa dá nájsť, že pracujú spoločne na lov, robia také veci, ako sú herdingové školy rýb na malú plochu pre ľahkú konzumáciu a dokonca majú jeden Orca skok na breh, aby strach zvieratá do vody, kde iné Orcas čakajú aby ich zjedli.
  • Orcas majú druhú najväčšiu mozog zo všetkých morských živočíchov.
  • Podľa jednej výskumnej štúdie o zložitých spoločenských vzťahoch a komunikácii medzi Orcasmi zistili, že Orcas "zrejme nemá paralelu mimo ľudí" z hľadiska ich kultúrnych schopností. Žijú v strukroch, ktoré sa spravidla skladajú z 5-30 orkov a vytvárajú sociálne hierarchie vedené rodinami s komplexnými formami komunikácie, vrátane rôznych dialektov jazyka, v závislosti od línie.
  • Predpokladá sa, že meno "zabijak", aj keď je to delfín, pochádza z námorníkov a veľrybárskych lodí a pozoruje, že Orcas často zabíjal veľryby a zjedol ich, a preto boli známe ako "zabijáci veľrýb", ktoré sa nakoniec premenili na "zabijáky" ,
"/>

Killer Whales sú skutočne delfíny

Killer Whales sú skutočne delfíny

Dnes som zistil, že "Killer Whales", alebo Orcas, sú vlastne delfíny. V skutočnosti sú najväčším členom rodiny delfínov, Delphinidae.

Teraz je striktne povedané, veľryby sú morské živočíchy rádovo veľkého a príležitostne sa používajú na označenie nielen veľryby, ale aj sviňuchy a delfíny. Vo všeobecnosti však vylučuje tieto posledné námorné zvieratá, ktoré patria do podrozdelenia Odontoceti. Takže v závislosti od toho, kto hovoríte s delfínmi, vrátane Orca, môže byť považovaný za veľryby a delfíny alebo môže byť považovaný za samostatné morské zviera od iných veľrýb. Ale v oboch prípadoch sú Orcas jedným z 35 druhov v oceánskej rodine delfínov, pričom jej najbližší príbuzný je delfín Irrawaddy.

Bonusové fakty:

  • Orcas získava svoju divokú povesť primárne kvôli tomu, že budú jesť skoro všetko, čo je užitočné, vrátane žralokov, veľrýb, vtákov, pečatí, kalmárov, rýb, iných delfínov atď. oni tiež príležitostne dočasne plávať sami za účelom chytiť občerstvenie z brehu alebo ľadu.
  • Orkáči sú na vrchole potravinového reťazca, aby sa povedali, dokonca aj nad Veľkým bielymi žralokmi, ktorých Orcas bežne zabíjajú a jedia. Orca nemá nad sebou žiadneho prirodzeného predátora; sú viac či menej "králi oceánu".
  • Rod rodu "Orcinus" znamená "alebo patrí k kráľovstvu mŕtvych"; vedecké meno Orcas Orca pochádza z rímskeho boha smrti a podsvetia Orcus.
  • Orcas môže spôsobiť, že žraloky a lúče sú úplne nepohyblivé tým, že ich držia hore nohami. To má tiež výhodu, že tieto zvieratá nebudú schopné poškodiť Orca. S žralokmi to zvyčajne zabije žralok v priebehu asi 10-20 minút, pretože žraloky sa musia pohybovať vodou na dych, na rozdiel od Orcasu.
  • Orcas je známe, že pomáha veľrybám v lovu veľrýb. Akonáhle sa zabije veľryba, pokúsi sa orkác zobrať nejaký z mŕtvych mŕtvych kôrov predtým, než sa dá priviesť na loď.
  • Mimo Orcasu v zajatí nikdy nebol potvrdený prípad, že Orca zabila človeka a len niekoľko divokých Orcasových útočiacich na ľudí, kde Orcas zamieňal ľudí za svoje normálne jedlo alebo sa len zdalo, že sa hrajú s ľuďmi na zábavu, je bežné s mnohými druhmi delfínov. Záchranný Orcas však napadol človeka omnoho častejšie a niektoré útoky boli smrteľné.
  • Predtým ako boli známe ako Orcas, Killer Whales boli nazývané čierna ryba a väčšinou "Grampus".
  • Orcas môže žiť až vo veku 90 rokov vo voľnej prírode, aj keď typickejšie vekové rozpätie je od 30 do 50 rokov. V zajatí majú tendenciu žiť len asi 20 rokov.
  • Dospelí samci Orcas obvykle vyrastú asi 30 stôp dlhý, zatiaľ čo dospelá samica Orcas rastie na približne 20 stôp dlhá. Ich hmotnosť sa pohybuje od 3 do 10 ton.
  • Samice samice sa môžu chovať až do veku 40 rokov.
  • Orky sa nachádzajú vo všetkých oceánoch sveta, ale sú častejšie nájdené v oblasti Arktídy a Antarktídy, ako aj mimo severozápadného pobrežia Ameriky a pozdĺž západného pobrežia Kanady.
  • Rovnako ako ostatné delfíny, Orcas používa echolokáciu na lov. Rovnako ako väčšina ostatných delfínov sa dá nájsť, že pracujú spoločne na lov, robia také veci, ako sú herdingové školy rýb na malú plochu pre ľahkú konzumáciu a dokonca majú jeden Orca skok na breh, aby strach zvieratá do vody, kde iné Orcas čakajú aby ich zjedli.
  • Orcas majú druhú najväčšiu mozog zo všetkých morských živočíchov.
  • Podľa jednej výskumnej štúdie o zložitých spoločenských vzťahoch a komunikácii medzi Orcasmi zistili, že Orcas "zrejme nemá paralelu mimo ľudí" z hľadiska ich kultúrnych schopností. Žijú v strukroch, ktoré sa spravidla skladajú z 5-30 orkov a vytvárajú sociálne hierarchie vedené rodinami s komplexnými formami komunikácie, vrátane rôznych dialektov jazyka, v závislosti od línie.
  • Predpokladá sa, že meno "zabijak", aj keď je to delfín, pochádza z námorníkov a veľrybárskych lodí a pozoruje, že Orcas často zabíjal veľryby a zjedol ich, a preto boli známe ako "zabijáci veľrýb", ktoré sa nakoniec premenili na "zabijáky" ,

Podeľte Sa S Priateľmi

Úžasné Fakty

add